5 dolog, ami elronthatja a strandolásodat

Még csak tavasz van, de te már most unod a meleget? Idén megtaláltad álmaid fürdőruháját és alig várod, hogy villoghass benne? A munkahelyen ülve arról álmodozol, hogy koktélt szürcsölsz egy jó könyvvel a tengerparton? Netán a barátaiddal tervezitek már tavaly óta a balatoni nyaralást?

Mielőtt útra kelnél, adunk pár hasznos tippet, amiket indulás előtt érdemes végiggondolni, hogy biztosan semmi ne zavarhassa meg a pihenésedet.

strandolas_5_dolog.jpg

  1. Tömeg

Nincs is annál rosszabb, mint amikor megérkezel végre a vízpartra, ahol óriási tömeg fogad. Érdemes ezt előre elkerülnöd, és olyan időpontot kinézned, amikor kevesebb emberre lehet számítani. Akár nyitásra vagy zárás előtt érkezni, vagy számításba venni a hétköznapokat. Milyen jó is lehet egy fárasztó munkanap után mindent magad mögött hagyva lazulni a vízparton…

  1. Tolvajok

Persze mindenki ismeri a jó öreg „lopásgátló törülköző” fogalmát, de ha biztosra akarsz menni, előnyös más megoldások után nézni. Amennyiben van a strandnak értékmegőrzője, érdemes oda leadni értéktárgyainkat. Amennyiben nincs, akkor hasznos az a taktika, hogy a csapatból egy ember mindig ott marad a holmink körül. Ha egyedül mentünk, akkor pakoljunk olyan helyre, amit tudunk a vízből is figyelni, és kis időkre menjünk csak vízbe.

  1. Leégés

A tűző napon igazán hamar le lehet égni. Érdemes használni valamilyen krémet, védve ezzel a bőrünket a nap káros hatásaitól. Fontos, hogy tisztában legyünk a bőrünk típusával és annak megfelelően válasszuk meg, hány faktoros naptejre van szükségünk. Amennyiben nem akarunk krémet használni, figyeljük az óránkat, délelőtt legkésőbb 11ig, délután pedig lehetőleg 3 óra után tartózkodjunk csak a napon.

  1. Étkezés

A strandokon sokszor igen magas áron adják a frissítőket és ételeket. Akár érdemes készülni előre megfelelő mennyiségű folyadékkal és rágcsálni valóval. A különböző ételallergiával rendelkezőknek is van egy jó hírünk, a büfék egyre inkább felkészültek a mentes termékekből, így aki nem készül előre, az is könnyen megtalálhatja a számításait.

  1. A víz

Bármennyire is jól esik a forró testünknek a hűsítően hideg víz, érdemes a mártózás előtt a kihelyezett zuhanyrózsákat igénybe venni és nem rögtön fejest ugrani a medencébe. Ez nem csak a testünknek jó, de higiéniai szempontból is fontos. Ha nem áll rendelkezésre zuhanyzó, akkor is érdemes a vízzel fokozatosan ismerkedni, és csak lépésről lépésre bemerülni a habokba.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a témáról, és érdekel minden, ami víz, látogass el honlapunkra:

http://smileymed.hu/2018/05/18/vizi-torna-szubaqualis-torna/