Pocakkal a vízben

A víz számos jótékony hatását a terhes kismamák is élvezhetik, amennyiben betartják ennek feltételeit. Az alábbiakban a vízi torna pár jótékony hatást sorolunk fel, valamit kitérünk azokra az esetekre is, amikor ez a mozgásforma nem ajánlott.

pregnant_swimming.jpg

Előnyök:

  • A víz számos jótékony hatása ismert, amelyek a kismamáknál ugyanúgy megfigyelhetőek.
  • A vízben könnyebbé válik a testsúlyunk, nagy nyomástól tudnak megszabadulni ízületeink, és a gerincünk is. Ezáltal a bennük keletkezett esetleges fájdalom csökken, vagy szinte teljesen megszűnik.
  • A víz jó hatással van a vízháztartásra is. A duzzadt boka vagy ujjak ritka látvány egy-egy vízben töltött foglalkozás után.
  • Képesek a terhes nők aktív mozgást végezni, ám mégsem kell tartania az esésektől, sérülésektől, hiszen minden irányból víz veszi körül, ha esetleg megbotlik, akkor is csak víz éri és nem a kemény talaj.
  • A vízben remekül lehet relaxálni és lazítani is. Ezt legjobban úgy lehet elérni, ha csak felfekszenek a víz felszínére, és hagyják, had lebegjen a testük, miközben súlytalannak és gondtalannak érzik magukat.

Fontos!

Nagyon fontos, hogy minden esetben ki tudja kérni a várandós nő a nőgyógyásza tanácsát. Ők tudják igazából megmondani, hogy mi ajánlott és mit érdemes elkerülni a baba megszületéséig.

Az azonban általánosan elmondható, hogy a vízi mozgások nem ajánlottak a veszélyeztetett terheseknek illetve azoknak, akiknél vérzés lép fel.

Ugyanígy nem ajánlott foglalkozásokon részt venni, ha már megrepedt a burok, folyik a magzatvíz. A fertőzések is komoly kockázatot jelentenek, így érdemes utánanézni, milyen vízben is szeretnénk kikapcsolódni.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a témáról, és érdekel minden, ami víz, látogass el honlapunkra:

http://smileymed.hu/2018/05/18/vizi-torna-szubaqualis-torna/