Stopli! Nem csak a fociban hasznos...

A stopli fogalma többeknek lehet ismerős a futball világából, azonban a kerékpározók körében sem elhanyagolható dolog, hiszen a stopli a pedálhoz való csatlakoztatásával nem csak toló, de a húzó erőt is ki tudsz fejteni. A beállításuk helyessége elengedhetetlen ahhoz, hogy ne okozz kárt a szervezetedben.

De mire is kell figyelni...?

stopli.jpg

1. Megfelelő pedálhoz, megfelelő stopli

Mielőtt beruházol rá, nézz utána, hogy a kiválasztott stoplidat tudod e használni a kerékpárodon. Az alapvető felosztásban megkülönböztetünk hegyikerékpáros cipőt, illetve országúti cipőt. Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérdezz meg szakértőket a témában.

 2. A csavarokat helyesen húzd meg

Fontos, hogy a stopli végig egy helyben maradjon, ezt el lehet érni azzal, ha a csavarokat felváltva és fokozatosan húzod meg. Ne húzd meg rögtön végleges szorosságra. Próbáld ki, majd ha kell, állíts még rajta. Ha jónak érzed, rögzítsd, majd ellenőrizd még egyszer, hogy a helyén maradt e a stopli.

3. Légy tisztában önmagaddal

Fontos ellenőrizned, hogy szimmetrikusak-e a talpaid. Sok esetben fordul elő, hogy eltérések mutatkoznak a jobb és a bal oldalad között. Nem elég lemásolnod az egyik oldali beállításokat a másikra, hiszen ezzel az idő spórolással akár nagyobb gondokat is elő tudsz idézni hosszú távon.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a témáról, látogass el honlapunkra: 

http://smileymed.hu/2018/05/09/biciklizes-kozbeni-terdfajdalom/