Fáj a térdem, mit csináltam rosszul?

Kerékpározás közben a térded egy folyamatosan ismétlődő mozgássorozatnak van kitéve, amely meghaladhatja a tested tűrőképességét. A továbbiakban számba vesszük, mik azok a tipikus hibák, amik a probléma kialakulásához vezetnek.

cycle.jpg

  1. Drasztikus változás a kerékpározási szokásaidban:

Itt a jó idő, alig várod már, hogy újra nyeregbe pattanhass. Azonban sokszor szaladhat el veled a ló a hirtelen jött lelkesedés miatt. Gondold végig, nem tekertél e le hirtelen túl nagy távot, esetleg nem hajtottad e a pedálokat túl nagy intenzitással? Ne feledkezz meg a fokozatosságról, hogy nyárig kitartson a szervezeted is!

  1. A kerékpár rossz beállításai:

Ha huzamosabb kihagyás után ülsz újra nyeregbe, nem árt megnézned, hogy a tavalyi beállítások idén is megfelelőek e, mielőtt kimész a szabadba. A nyereg magassága, a stoplik elhelyezkedése és kopása egyaránt komoly gondokat okozhat a térdedben. Érdemes ellenőrizned újra!

  1. A testedben is lehet a gond:

Nem feltétlenül kell az eszközben keresni a problémát. Lehet, hogy a tested anatómiai eltéréseiben (pl. végtag hossz különbség) van a kulcs. Egy régi sérülés ugyanúgy okozhat gondot, mint a nem megfelelő edzettségi szint, és a bemelegítés illetve nyújtás teljes hiánya. Figyelj oda magadra!

1.jpg

Amennyiben többet szeretnél megtudni a témáról, látogass el honlapunkra:

http://smileymed.hu/2018/05/09/biciklizes-kozbeni-terdfajdalom/